söndag 26 augusti 2007

Kräks

Shit alabama.
Jag kräktes igår. Jag fyller snart 33 år. Och jag kräktes igår, eller snarare i morse. Hur pinsam är det möjligt att bli?

Kvällen började med en zucchini- och spenatsoppa, smörstekta kantareller och öl för mig själv på balkongen. Därefter drog jag in till P3-dagen i Kungsan, vin på Helgeandsholmen, på trapporna ner mot Strömmen, fortsatt vindrickande på trappan utanför Riksdagen (där jag för övrigt kastade tre flaskor vin för att höra ljudet av glas som krossades, fråga igen: hur pinsam är det möjligt att bli?), Berns terass, efterfest hemma hos mig, springa från intressant samtal ute på balkongen in på toa, hann nästan inte fram, kräktes, kräktes igen, la mig på sängen, hyperventilerade, somnade och lät mina stackars gäster vara själva, trots att dom hade följt med till förorten för att umgås med mig.

Nu: soffbordet belamrat med vinslattar, hemkörd Johannesörtsbrännvin, Fernet och öl och nötter. Och min mobil som hela tiden påminner mig om att gå och lägga mig. Så här skrev jag i fredags natt "På riktigt. Gå och lägg dig. Du har lovat dig själv att sova" och så har jag ställt in alarmet på 23.15.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men alltså, förort och förort, hur långt tid tar det att åka till Sundbyberg liksom?!

Fredrik Olsson sa...

Jamen det tog jättelång tid. Dels för att det var lönehelg och inga taxibilar lediga. Dels för att vi skulle knö in 10 personer i en storbilstaxi som inte ville köra oss. Dels därför att det skulle köpas ciggisar i en enorm kö, dels därför att två deltagare hela tiden tjatade om att dom ville ha något som skulle knulla hjärnan och som sen försvann!! från taxin, och sen körde taxichauffören lite fel och jag var inte helt alert. Men i vanliga fall kanske det tar 15 minuter.

Anonym sa...

Esch, tunnelbana ju!